Info Biografie Specialisaties Praktische informatie Contact
   
 

Hier vind je een beknopte uitleg over onze voornaamste specialisaties:

MANUELE THERAPIE

Dit is een bijzondere beroepsbekwaamheid die zowel Anneke als Carolien behaalden, waarbij de klachten van de patiënt met extra diepgang benaderd worden als het gaat om dysfuncties van gewrichten, zenuwen, spieren en organen. Wij trachten een totaalbeeld van de klachten te behandelen over deze domeinen heen gezien de oorzaak van de klachten vaak niet eenduidig toe te schrijven valt aan bijvoorbeeld één gewricht of spier.
  • Articulaire technieken omvatten mobilisaties en manipulaties om bijvoorbeeld een ribblokkage, rugblokkage of beperkte beweeglijkheid in een gewricht op te lossen.
  • Met neurogene en neuromanuele technieken wordt de doorbloeding en beweeglijkheid van een zenuwwortel of perifere zenuw gestimuleerd of compressie op de zenuwstructuur verminderd (bijvoorbeeld ter behandeling van hernia, tintelingen).
  • Myofasciale technieken zoals triggerpuntbehandeling, zachte weefseltechnieken en stretching worden gebruikt bij behandeling van spieren. Triggerpunten zijn één van de meest voorkomende oorzaken van myofasciale pijn. De behandeling door middel van dry needling en manuele triggerpunt-therapie zijn erg effectief. Het gebruik van manuele druk of steriele naalden op specifieke pijnpunten in de spieren helpt ter genezing en om pijn te reduceren.
  • Somatoviscerale behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld het losmaken van het diafragma, het beïnvloeden van maag en darmklachten.
  • Behandeling van duizeligheid (BPPV) gebeurt door specifieke maneuvers uit te voeren om de duizeligheid te stoppen.
  • Specifieke behandeling van kaakpijn en hoofdpijn (gaande van beperkte mondopening, pijnlijke kaak, oorpijn, oorsuizen, verschillende varianten van hoofdpijn).

ALGEMENE KINESITHERAPIE EN REVALIDATIE
SPORTREVALIDATIE
POSTNATALE REVALIDATIE
LYMFEDRAINAGE

Nuttige links:
-Beroepsvereniging voor manuele therapie
-Internationale associatie voor manuele neurotherapie en zenuwreflexologie
 
     

© 2018 - Argus